Η δημιουργός

Η Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και σπούδασε. Αποφοίτησε το 1994 από την Ελληνογαλλική Σχολή Μοναχών Ουρσουλινών. Το 1997 παράλληλα με τις σπουδές της εργάστηκε ως assistant animator στη μοναδική τότε εταιρία παραγωγής κινουμένων σχεδίων στην Ελλάδα, Artoon. Με έφεση στις ξένες γλώσσες, το 2002 ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές σπουδές της στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με πτυχίο Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας και εργάστηκε διδάσκοντας παιδιά και εφήβους αγγλικά και γαλλικά. Το 2006 εγκατέλειψε την πρωτεύουσα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή τόσο για την οικογένειά της όσο και για την ίδια, και μετακόμισε στην ιδιαίτερη πατρίδα του συζύγου της, τη Χίο. Διαθέτοντας έμφυτη και έντονη δημιουργική φαντασία, εκφραζόταν από παιδί μέσω της ζωγραφικής και του γραφικού σχεδίου (κυρίως ιαπωνικού manga), ενώ ταυτόχρονα διέθετε πάντα έφεση για τη λογοτεχνική αφήγηση και γραφή. Ανήσυχο πνεύμα, αρέσκεται στο να μελετά ενδελεχώς αντικείμενα όπως η Ιστορία της Τέχνης, η Λαογραφία και ο Πολιτισμός, ο εσωτερισμός, τα θεοσοφικά και μαγικά συστήματα, τα οποία και αντανακλώνται έντονα τόσο μέσω του χρωστήρα όσο και μέσω της πένας της.
Από το 2003 έχει ξεκινήσει τη συγγραφή την οποία μαζί με τη ζωγραφική αισθάνεται ως τα ικανοποιητικότερα μέσα έκφρασης της φαντασίας. Κάποιες μικρές νουβέλες της που έχουν παραμείνει στο συρτάρι, όπως “Η Βασίλισσα των Λύκων”, “Ο Μαχητής του Ρόδου”, “Fang-Tale” αλλά και το ερωτικό και ανολοκλήρωτο “Taboo”, αποτελούν τις πρώτες της συγγραφικές προσπάθειες. Το “Angel Eyes”, ο Ονειρόκοσμος που γεννήθηκε ως ιδέα στο μυαλό της δημιουργού το 2011, συνδυάζει πρωτότυπες εικόνες και λογοτεχνικό σε άμεση συνάφεια και αλληλεπίδραση μεταξύ τους.

Τον Φεβρουάριο του 2015 πραγματοποίησε στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου την πρώτη της ατομική έκθεση εικονογράφησης με τίτλο “Angel Eyes on canvas” με 67 έργα της. Το πρώτο της εικονογραφημένο μυθιστόρημα φαντασίας με τίτλο “Angel Eyes Βιβλίο Ι: Φύλακες” κυκλοφόρησε το 2016 και χαρακτηρίστηκε bestseller. Η σειρά  συνεχίζεται με τα “Angel Eyes Βιβλίο ΙΙ: Το Μονοπάτι” (2017), “Angel Eyes Βιβλίο ΙΙΙ: Προορισμός” (Εκδόσεις Momentum, 2018) και “Angel Eyes Βιβλίο IV: Αργυρή Ιέρεια” (Εκδόσεις Momentum, 2019). Το 2019 κυκλοφόρησε επίσης από τις εκδόσεις Momentum ο ιαπωνικής έμπνευσης μύθος “Inari: Ο Δράκος με τις επτά καρδιές”. Τον Μάρτιο του 2020 πραγματοποίησε στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου την τρίτη της ατομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο “Ονειρόκοσμος”.

Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει στα περισσότερα εγχώρια φεστιβάλ του Φανταστικού και της pop κουλτούρας, όπου έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με το κοινό της. Ζει με τον σύζυγο και την κόρη της στη Χίο και το μεγάλο της κίνητρο για ζωή είναι το να κάνει τους συνανθρώπους της να ονειρεύονται περισσότερο.